kedd, szeptember 09, 2014

Pudingos almaleves

Gyümölcslevest terveztem mára, még maradt almám a hétvégi  a l m á s s ü t i -ből. :)
Nem a szokásosat szerettem volna, hanem valami érdekeset és finomat. Felfedező útra indultam a neten  és így  bukkantam rá a pudingos almaleves receptekre.
Az én variációm a következő:
Hozzávalók

60 dkg alma
1 cs Vaníliás pudingpor
2 dl tej
3 ek cukor
fahéj
1 csipet só
citromlé

Az almát meghámozzuk- kis kockákra vágjuk. Egy liter vízbe beletesszük a  cukrot  , a mennyisége függ az almától, ha savanykás az alma akkor egy kicsit több cukor kell, vagy ízlés szerint .Elkezdjük főzni.
Amikor a cukor elolvadt benne , beletesszük az almát fahéjat.Amíg az alma puhul addig elkészítjük a pudingos habarást.
1 dl  hideg vízben elkeverjük a pudingport , majd hozzáöntjük a 2 dl tejet és folyamatos keverés mellett elkezdjük főzni, amikor már elég forró, akkor hozzáadjuk az almaleveshez.

Újra felforraljuk, lehúzzuk a tűzről , lefedjük és így hagyjuk hűlni !

Tálaláskor ízesíthetjük citromlével.

Jó Étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...