péntek, december 05, 2014

Lekváros bukta

Régóta tervbe volt véve a sütése :)Ez I T T különösen elnyerte tetszésemet.Ha van kedvetek nézelődjetek ti is :)
Nézelődtem a neten, ki hogy készíti, beírtam a keresőbe és kiadott rengeteg finomabbnál finomabb recepteket képekkel. 
Az enyémet így készítettem :
Hozzávalók:
60 dkg liszt -  40 dkg Nagyi titka kenyérliszt + 20 dkg teljes kiőrlésű liszt
5 dkg élesztő
10 dkg RAMA margarin
csipet só
2 ek kristálycukor
1 db tojás

A tejet meglangyosítottam és  feloldottam benne a kristálycukrot, belemorzsoltam az élesztőt.
A margarint felolvasztottam és beleöntöttem az élesztős,cukros tejbe, sót és a tojást is  hozzáadtam.
A lisztet átszitáltam és a folyékony részhez öntöttem és jól kidolgoztam. Letakarva egy jó félórát kelesztettem. Téglalap alakúra kinyújtottam, felvágtam 8 x 10 téglalapokra és rátettem a lekvárt., összecsavartam. Aztán margarinozott tepsibe szorosan egymásmellé tettem.
Tetejét lekentem olvasztott margarinnal és még fél órát kelesztettem.
Közepesen forró sütőben 175 °C  20-25 perc alatt megsütöttem. Sütés után deszkára borítottam, de csak tálaláskor szedjük szét a buktákat!
Jól sikerült :) Ügyes vagyok! :D Legközelebb túrótöltelékkel fogom elkészíteni :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...