Burgonyás tészta hozzávalói :
1 kg burgonya
20-30 dkg liszt
3 dkg zsír
1 tojás és só
A krumplit héjában megfőzzük, a héját lehúzzuk és burgonya nyomón áttörjük. Amikor kihűlt elkeverjük a zsírral, liszttel, megsózzuk és egy tojással összegyúrjuk.
Én először 20 dkg lisztet tettem bele , de még kellet hozzá tennem egy keveset. A liszt mennyisége attól függ ,mennyire lisztes a krumpli.
A tésztát kinyújtjuk, négyzetekre osztjuk és minden négyzet közepébe teszünk egy kicsit a lekvárból.
Gombóccá formáljuk és sós vízben kifőzzük.
Jól leöblítjük és 10 dkg olajon vagy zsíron 10 dkg zsemlemorzsát megpirítunk és a kifőtt gombócokat óvatosan megforgatjuk benne.
Porcukorral meghintve, vagy anélkül tálaljuk.
Jó Étvágyat hozzá ! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése