Nagyon régen sütöttem, már meg is feledkeztem a sütiről...aztán ez a fotó vhogy a szemem elé került és rögtön felidéződött bennem, hogy milyen finom :)
Most hétvégén akartam egy egyszerű almást sütni ( recept i t t ) , de ezt a sütit sem tudtam kihagyni :)
Hozzávalók:
1,5 kg alma Krém: 4 dl tej
2 cs Pudingpor ( vaniliás )
15 dkg porcukor
6 db tojás 25 dkg RÁMA
csokireszelék a tetejére
25 dkg pocukor
12 ek víz
6 ek olaj
30 dkg liszt
1 tk szódabikarbona
1 ek kakaó
Először meghámoztam az almákat, vékony szeletekre vágtam és egy kis citromlével, cukorral , kevés fahéjjal meglocsoltam
Amíg elkészítettem a tésztát, addig állt ebben a lében .
A tojásokat ketté választottam, a tojássárgákat a cukorral és a vízzel jól összekevertem , a tojás fehérjét
egy pici citromlével kemény habbá vertem, belecsorgattam az előbbi masszát
Óvatosan összeforgattam és hozzáadtam a szódabikarbónás lisztet
Na , amikor idáig eljutottam, akkor vettem észre, hogy az olaj kimaradt! :) Van ez így néha , igaz?
Keine Panik, beleöntöttem a végén. Ha kell a recepthez, akkor legyen benne. :D
A tepsibe alufóliát tettem, megvajaztam ( vékonyan ) és beletettem az almaszeleteket.
A tészta felét ráöntöttem az almára a másik felébe kakaót kevertem és úgy öntöttem a világos tésztára
175 °C sütöttem 35- 40 percig. Amikor kivettem hagytam egy kicsit a tepsiben hűlni
utána kiborítottam egy deszkára...
Amíg hűlt a tészta volt időm összeállítani a krémet.
...aztán már csak a csokit kellett ráreszelnem.
Természetesen ennek a sütinek is kell egy éjszaka a hűtőben , amíg összeérnek az ízek.
Zum schluss möchte ich noch bemerken, dass... ezt a receptet i n n e n vettem és némi változtatásokkal, amiket fentebb leírtam, készítettem el.
Ajánlom nektek is, mert nagyon finom, egyszerű elkészíteni....és biztos siker!!! Jó Étvágyat ! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése