Korábban már I T T a blogomban is leírtam a receptjét, most csak a módosításaimat írom le.
A liszt mennyisége változatlan, azaz 50 dkg, csak most más lisztet használtam.
30 dkg a kelt tészta lisztjéből és 20 dkg a teljes kiőrlésűből.
A továbbiakban a recept alapján dolgoztam. A tésztába tettem reszelt citromhéjat és a levéből is egy keveset.
A túróhoz kb 2 ek kristálycukrot , 2 ek búzadarát és egy kevés citromlevet tettem.
Mielőtt ráöntöttem volna a tésztára hozzákevertem a cukorral ( 1 ek ) felvert tojásfehérjét. A felső lapot, villával megszurkáltam és 175 °C kb 30 40 percig sütöttem.
Szokásomtól eltérően, most nem vártam másnapig :)
Amikor teljesen kihűlt , amit alig vártam, rögtön vágtam magamnak egy szeletet.
Meg voltam magammal elégedve :D Tudok. Szerintem ez a sütim is nagyon hamar el fog fogyni :)
Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.
VálaszTörlés