Gyümölcslevest terveztem mára, még maradt almám a hétvégi a l m á s s ü t i -ből. :)
Nem a szokásosat szerettem volna, hanem valami érdekeset és finomat. Felfedező útra indultam a neten és így bukkantam rá a pudingos almaleves receptekre.
Az én variációm a következő:
Hozzávalók
60 dkg alma
1 cs Vaníliás pudingpor
2 dl tej
3 ek cukor
fahéj
1 csipet só
citromlé
Az almát meghámozzuk- kis kockákra vágjuk. Egy liter vízbe beletesszük a cukrot , a mennyisége függ az almától, ha savanykás az alma akkor egy kicsit több cukor kell, vagy ízlés szerint .Elkezdjük főzni.
Amikor a cukor elolvadt benne , beletesszük az almát fahéjat.Amíg az alma puhul addig elkészítjük a pudingos habarást.
1 dl hideg vízben elkeverjük a pudingport , majd hozzáöntjük a 2 dl tejet és folyamatos keverés mellett elkezdjük főzni, amikor már elég forró, akkor hozzáadjuk az almaleveshez.
Újra felforraljuk, lehúzzuk a tűzről , lefedjük és így hagyjuk hűlni !
Tálaláskor ízesíthetjük citromlével.
Jó Étvágyat !
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése