Hozzávalók: 20 dkg barack lekvár
40 dkg liszt 15 dkg darált dió
2 tojás 15 dkg cukor
17 dkg zsír /RÁMA/
13 dkg cukor
kb 1 dl tej
1 cs sütőpor
A lisztből, zsírból, cukorból a tejjel, tojássárgákkal és a sütőporral tésztát gyúrunk. Két cipóra osztjuk és a hűtőben pihentetjük.
Az egyik lapot kinyújtjuk és zsírozott tepsibe tesszük. Megkenjük barack lekvárral , behintjük darált dióval és 10 dkg cukorral. Erre egyenletesen felkenjük az 5 dkg cukorral kemény habbá vert tojásfehérjét és ráreszeljük a másik cipó tésztát.
180 °C -on megsütjük és porcukorral meghintve tálaljuk.
Ez a recept a r é g i r e c e p t k ö n y v e m b ő l való. Hozzá olvastam a "szakirodalmat" :) Sokan és sokféleképpen készítik . Ami a legjobban hasonlít az én receptemre i t t olvasható. ( Ajánlom figyelmetekbe az oldalt )
Persze azért én is hozzátettem "saját"kútfőből :D Nem volt itthon barack lekvár, csak jó házi szilvalekvár. Mert ugye nem néztem jól szét előtte a kamrában :) Hiába a memóriám....már nem a régi ...
De! Találtam diétás őszibarack lekvárt ( 430 g ). Ennek a kétharmadát ráöntöttem a tésztára , a dióval meghintettem és a tojásfehérjét felvertem az összes cukorral, meg egy kis rummal .
Ilyen jól még sosem sikerült a hab!!! Alig tudtam szétkenni a tésztán. A tetejére ráreszeltem a maradék tésztát, amit előtte a fagyasztóba tettem, amíg az előzőekkel elkészültem.
Aztán szép lassan elkezdtem sütni...és...reménykedni, hogy nem fogom megégetni a tetejét..
Sikerült!, itt a képen is látszik milyen ügyes vagyok :D
A meózás előtt egy kicsit izgultam, vajon az őszibarack lekvárral jó lesz e az ízhatás .....mondhatom kár volt...Miután ez diétás lekvár volt , amiben nincs cukor, nem nyomta el az ízeket, sőt... lehet, hogy még jobb is ilyen lekvárt használni sütéskor :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése