Elővettem ismét a régi receptes könyvemet.....:)
De , megvariáltam a sütit, készítettem hozzá finom krémet és ráraktam a tetejére. A csoki máz is saját készítés :D
Most csináltam először ! ...és sikerült! Hiába aki tud, az ...:D Szépen ráöntöttem a kihűtött krémre és vártam, hogy dermedjen.....vártam... vártam....
Aztán tettem rá alufóliát és betettem a hűtőbe. A meglepetés csak másnap ért, egy mozdulattal lerántottam a ....fóliát....rajta a csokimáz nagy részével :)
Szóval, még gyakorolnom kell! Viszont nagyon finom volt a süti így is...!
Lekváros lepény / az eredeti recept neve /
hozzávalók: 35 dkg liszt, 25 dkg porcukor, 3 tojás,
10 dkg vaj v. margarin, 1 dl jó tejföl, 3 ek lekvár,
10 dkg vágott dió, 1 cs sütőpor, citrom héja
A vajat habosra keverjük a cukorral és a tojássárgákkal , hozzáadjuk kanalanként a 3 kanál lekvárt, a sütőporral elkevert lisztet, tejfelt és a tojások kemény habbá vert fehérjét.
Zsírozott , lisztezett tepsibe öntjük, a tetejére vágott diót hintünk és egyenletes közép - meleg sütőben
sütjük.
Kiborítjuk és ha kihűl, tetszés szerinti darabokra vágjuk.
Nincs is jobb, mint kinyalni egy tálat keverés után... a fólia lenyalása pedig - egyszerűen mennyei élvezet :-)
VálaszTörlésJobb családoknál verekednek érte.